Vida (30) ville bare sy noe til sønnen – det endte med familiegründerbedrift

Vida Haddad (30) sydde et babynest da hun var gravid med sitt første barn – og la ut bildet av nestet i en Facebook-gruppe. Nå er både hun og samboeren babynestgründere på heltid.

NYTT LEVEBRØD: Samboerparet Vida Haddad og Jørgen Kristiansen endte med et nytt levebrød etter at Vida hadde tatt frem symaskinen for første gang siden ungdomsskolen.Screen Shot 2017-02-23 at 16.35.03
Vida Haddad (30) sydde et babynest da hun var gravid med sitt første barn – og la ut bildet av nestet i en Facebook-gruppe. Nå er både hun og samboeren babynestgründere på heltid.

– Jeg hadde ikke sydd siden ungdomsskolen, men syntes det ville være koselig å lage noe til ham selv og tenkte at jeg fikk prøve meg. Det tok meg hele dagen og jeg sydde masse feil, men ble superfornøyd med resultatet, sier Haddad om dagen for rundt to år siden da hun tok frem symaskinen for å lage noe til sin kommende sønn.

Rolvsøy-kvinnen var så fornøyd med babynestet, en liten seng av madrass og stoff, at hun la ut et bilde av det ferdige produktet i en interiørgruppe hun er medlem av på Facebook. Det ble starten på det som i dag er blitt en fulltidsgeskjeft for henne og samboeren Jørgen Kristiansen (38).

Solgte for 120.000 i januar

For kort tid etter at bildet var lagt ut, hadde Haddad fått en haug av spørsmål om hun kunne lage flere.

– Jeg lurte litt på om jeg skulle gjøre det eller ikke, men tenkte at jeg jo kunne prøve å lage én til, iallfall. Så ble det flere og flere bestillinger, sier Haddad.

GJØR ALT SELV: Arbeidsfordelingen mellom samboerparet er slik: Vida Haddad syr og Jørgen Kristiansen gjør grovarbeidet som klipping av madrasser og stoff.

Screen Shot 2017-02-23 at 16.38.41 

I april var firmaet Vidas Babynest AS en realitet. Det samme var verksted og showroom i Dikeveien. I oktober var en nettbutikk på plass.

– Det ble så mye at vi ikke kunne fortsette å ha det som hobby. Da valgte vi å satse på dette, begge to. Det angrer vi ikke på. Det har bare blitt bedre og bedre, sier Haddad.

Mens samboeren, som tidligere var bilmekaniker, tar seg av grovarbeidet som utskjæring av madrasser og stoffer, gjør Haddad – som tidligere var servitør – selve syjobben. Hun anslår at Rolvsøy-paret sammen lager seks-sju babynester på en dag, og forsikrer at produksjonen går an å leve av for den lille familien.

– Hvor mye omsetter dere for nå?

– Vi omsatte for 115.000 kroner i november, 100.000 kroner i desember og 120.000 kroner i januar. Det har eksplodert, sier Haddad.

Står foran neste steg

Nå står paret foran neste steg: å få på plass alle internasjonale og nasjonale godkjenninger for produktet sitt, øke produksjonen til et langt høyere nivå og få babynestene inn hos forhandlere. Dette samtidig som paret venter barn igjen. Det endte med at de i september i fjor kontaktet Næringshagen Østfold, som nettopp jobber med gründere i etableringsfasen, for å få hjelp til veien videre.FOTOSTUDIO: Vida Haddad og Jørgen Kristiansen har også laget et fotostudio i lokalene sine i Dikeveien.

Screen Shot 2017-02-23 at 16.40.05

– Vi er jo helt nye på dette her, og dette er et helt ukjent område for oss begge. Vi har gjort alt vi kan gjøre selv, sier Haddad, som kan fortelle at Næringshagen blant annet hjelper til i sertifiseringsprosessene og i jobben med å få satt bort syproduksjonen.

Trenger produsenter

– Det å få satt ut produksjonen, var egentlig en langtidsplan. Men nå har jeg termin igjen i april samtidig som vi har en sønn på 16 måneder, så vi har bestemt oss for å få litt fortgang i det, sier Haddad.

Hun har foreløpig ikke noen tanker om hvem som kan være aktuelle til å ta seg av produksjonen.

– Det vet vi ikke ennå. Det jobber vi med i samarbeid med Næringshagen, sier hun.

– Hva er målet deres for veien videre?

Vil bli størst

TRENGER SYHJELP: Vida Haddad anslår at hun syr seks-sju babynest daglig med samboerens hjelp. Men nå trenger de hjelp: produksjonen skal økes og hun er selv høygravid.

Screen Shot 2017-02-23 at 16.41.07

– Det har jo gått så fort. Når man plutselig blir gravid og jobber under press, får man jo fortgang i ting. Men målet vårt er å bli størst på babynest i Norge. Kanskje kan vi lage andre babyprodukter etter hvert, også, men dette er hovedproduktet vårt, sier Haddad.

– Hvordan ser du for deg at deres arbeidsdager blir når dere setter bort produksjonen?

– Jeg håper at vi kan jobbe med å markedsføre dette, at vi får oss forhandlere rundt omkring. Det går også an å designe nye ting det har jeg jo ikke tid til nå, sier Vida.

– Hva hadde servitøren Vida sagt for et par år siden dersom noen hadde fortalt at du nå lever av et egendesignet produkt?

– Da hadde jeg ledd og sagt at dette tror jeg ikke noe på

– Hatt en bratt kurve

Trine von Storm, kommunikasjonsansvarlig i Næringshagen, er ikke i tvil om at de vil nå målet sitt.

– De har hatt en så bratt kurve allerede fra de startet opp, så det er jeg ikke i tvil om, sier von Storm.

– Hva skal til for at de skal klare det?

Screen Shot 2017-02-23 at 16.41.24– Det er blant annet et målrettet fokus, mye ståpåvilje og det å få i gang produksjon i større skala ved å få inn hjelp med produksjonen for å lette presset. Det at de kan målgruppene sine, er der målgruppen er på de ulike sosiale plattformene, er også en god start, sier von Storm.